opleidingen en cursussen
21-10-2022

blog opleiding starten

Geluk op de werkplek – Wat is het en tips voor duurzaam werken:


De meesten van ons brengen een groot deel van hun leven door op het werk. Het is dus belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers ervoor zorgen dat ze balans in hun dagelijkse werkleven brengen en het gevoel van welzijn op de werkplek bevorderen. Sterker nog, het is talloze malen gebleken dat werkplekken die zich inspannen om de spanningen van het dagelijkse werk in balans te brengen, een sterk concurrentievoordeel hebben. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk en hoe kan het worden verbeterd? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten om een duurzame werkomgeving voor jezelf en anderen te creëren.

duurzaam werken


Wat betekent werkgeluk?


Hoewel geluk op het werk vrij subjectief is, kan werkgeluk meestal worden omschreven als een bedrijfscultuur die plezier in het werk, inclusie en openheid omarmt. Geluk op het werk betekent niet dat je onder werktijd spelletjes of sport moet spelen, en het hoeft ook niet zo te zijn dat je de beste vriend van de baas bent. Werkgeluk betekent dat mensen plezier hebben in hun dagelijkse werk, transparant en openlijk samenwerken met hun teamleden, zich erkend en gerespecteerd voelen en in staat zijn om een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te waarborgen.

De voordelen van werkgeluk:


Werknemers die gelukkig zijn op de werkplek, hebben een hogere retentiegraad. Volgens diverse onderzoeken is zelfs gebleken dat werknemers vier keer meer kans om hun baan te houden in vergelijking met werknemers die ongelukkig zijn op het werk.

Bovendien heeft werkgeluk een directe invloed op de mate van stress op de werkvloer, en stress kan de productiviteit negatief beïnvloeden. Een gelukkige werkplek zorgt er proactief voor dat de stress van werknemers wordt geminimaliseerd om zo te helpen productiever te zijn.

Daar komt bij dat gelukkige teamleden eerder geneigd zijn om zich te uiten door middel van open, transparante communicatie. Het zijn de gelukkige werknemers die meestal eerder geneigd zijn waardevolle informatie voor consistente verbeteringen te delen en fouten toe te geven. Tenslotte staat creativiteit staat in direct verband met geluk. Hoe gelukkiger werknemers dus zijn, hoe meer creatief denken in hun werk zal worden gegoten!

Wil je werken in het sociale domein bij een werkgever die werkgeluk hoog in het vaandel heeft staan? Neem dan eens een kijkje bij IBN vacatures en wie weet zit er voor jou wel iets interessants tussen!

Tips om gelukkig te zijn op het werk:


Een van de beste tips om geluk op het werk te vinden, is door goed voor jezelf te zorgen. Werkgeluk wordt in stand gehouden door de tijd te nemen om een stap terug te doen en jezelf te erkennen. Een vriendelijke herinnering aan onszelf en het uitvoeren van dingen die zorgen voor positieve ontwikkeling, kunnen ons een heel eind op weg helpen om geluk terug te brengen op de werkplek.

We hebben het recht om te genieten van ons werk. Dit kun je doen door adequate verantwoordelijkheden op je te nemen en jezelf in te stellen voor consistente verbeteringen. Met andere woorden, gelukkige werknemers zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen daden en zijn proactief in hun professionele ontwikkeling!

21-10-2022

blog opleiding starten

Wat is hydrotherapie? Uitleg + Gezondheidsvoordelen?


Als je kampt met blessures, mobiliteitsproblemen, ernstige artritis of chronische aandoeningen, dan kan een hydrotherapiebehandeling worden aanbevolen om de pijnproblemen aanzienlijk te verlichten. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hydrotherapie een positieve invloed kan hebben op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. De gezondheidsvoordelen van hydrotherapie zijn talrijk, maar wat houdt deze behandeling eigenlijk in? We bespreken het hier in deze blog. Lees snel verder.

hydrotherapie


Wat is hydrotherapie?


Hydrotherapie richt zich op de uitvoering van speciale oefeningen in het water als onderdeel van de behandeling van verscheidene aandoeningen. Meestal wordt hydrotherapie uitgevoerd in een zwembad, maar kan ook in open water worden gedaan. Omdat het lichaam door water wordt verlicht, is hydrotherapie minder belastend voor het lichaam en kan het een goede behandeling zijn voor jong en oud om te herstellen van fysieke blessures en mobiliteit, het behandelen van gewrichtspijn en ontstekingen, en het versterken van zwakke spieren.

Waarom kiezen voor hydrotherapie?


Hydrotherapie is een discipline binnen de fysiotherapie die gebruik maakt van de eigenschappen van water, zoals het vermogen om te drijven en hydrostatische druk, ten behoeve van de gezondheid van patiënten. Het warme water kan helpen om de spierspanning te verlichten en vrije bewegingen mogelijk te maken zonder bijkomende pijn of stijfheid. Hydrotherapie werkt daarom voor mensen met chronische fysieke beperkingen die hen in staat stelt zich te bewegen in posities waartoe zij normaal niet in staat zouden zijn.

Het doel van hydrotherapie:


De doelstellingen van hydrotherapie in de fysiotherapie is eenvoudig: het creëren van een gewichtloze omgeving om vrije beweging mogelijk te maken die normaal gesproken niet mogelijk zou zijn. Het algemene doel van hydrotherapie is het vergroten van de mobiliteit, de beweging in stijve of onbeweeglijke delen van het lichaam te bevorderen, pijnvermindering en verbetering van spierkracht.

Functionele verbeteringen:


Hydrotherapie zorgt voor het ontspannen van de spieren en is een onderdeel van revalidatie- en pijnbestrijdingsprogramma’s waardoor de lichaamsfunctie wordt geoptimaliseerd en de dagelijkse taken kunnen worden hervat.

Verbetering van conditie en kracht:


Hydrotherapie kan van vitaal belang zijn voor oudere patiënten die meer vertrouwen willen krijgen in hun evenwicht en coördinatie. Door middel van hydrotherapie kunnen ze hun dagelijkse routines weer oppakken en zo letsel als gevolg van vallen in de toekomst te voorkomen.

Het ervaren van voordelen van hydrotherapie:


Wil je meer weten over wat hydrotherapie is en wil je de voordelen ervan ontdekken, dan moedigen wij je aan dit te bespreken met een gekwalificeerde fysiotherapeut van AHC sportschool in Den Haag. Bovendien kun je deze gespecialiseerde behandeling ook volgen bij AHC hydrotherapie Ypenburg, om je te helpen sneller weer de dingen te doen die je leuk vindt!

12-10-2022

blog opleiding starten

4 Tips voor succesvol energie- en stressmanagement:


Ondanks te beschikken over een positieve instelling en het vermogen om daadkrachtig te zijn, vrijwel niemand is helemaal vrij van stress en vermoeidheid! Stress hoort eenmaal bij het leven. Sterker nog, stress is de natuurlijke verdediging van het lichaam tegen gevaar en het zorgt ervoor dat het lichaam wordt overspoeld met hormonen die de systemen voorbereiden om gevaar te ontwijken of te trotseren. Dit wordt ook wel het vecht-of-vlucht mechanisme genoemd. Helemaal omdat de meeste mensen dagelijks met stress te maken krijgen is het belangrijk om jezelf te wapenen met energie- en stressmanagementtechnieken om je ook door de moeilijke tijden heen te helpen. Daarom zijn hier vier goede tips voor energie- en stressmanagement die perfect zijn voor zowel persoonlijk- als bedrijfssucces.

stressmanagement


1. Aanpassen en anticiperen in plaats van vermijden


Voor veel mensen kan het verleidelijk zijn om zo veel mogelijk uit te stellen met als doel om stressvolle situaties en moeilijke keuzes te vermijden. Het vermijden of uitstellen van belangrijke zaken kan het leven echter alleen maar ingewikkelder maken. Het leidt er toe dat we meer tijd besteden aan het piekeren over de gebeurtenissen en daardoor uitgeput raken.

Het is dus belangrijk om jezelf aan te leren om jouw stress bij de kern aan te pakken. Dit doe je door zo goed mogelijk gebruik te maken van je natuurlijke energieritme en de meest uitdagende taken op die tijdstippen in te plannen. Wil je de dag voortvarender maken, dan kan het een slimme zet zijn om de moeilijkste taken als eerst af te ronden en later overgaan op gemakkelijker taken.

2. Streef naar evenwicht


Heb je last van een onevenwicht ervaren tussen werk en ontspanning? Wanneer je vaak gestrest bent, kan het gemakkelijk zijn om zonder het te beseffen af te glijden van ontspannende activiteiten. Overweeg dus om een dag of middag vrij te nemen, zodat je jouw lichaam de tijd geeft om te resetten en te ontspannen. Hierdoor zul je op een later moment productiever en meer gefocust zijn wanneer je weer aan het werk gaat. Weggaan van je werk kan moeilijk zijn, maar het zal de beloning dubbel en dwars waard maken.

3. Schrijf je gedachtes op


Een journal schrijven kan een uitstekende manier zijn om stress te verlichten en negatieve en opdringerige gedachten te bestrijden. Schrijven over negatieve (en positieve) ervaringen kan je helpen om jouw ervaring in perspectief te plaatsen en je daardoor op het positieve te concentreren.

4. Meer te weten komen?


Wist je dat er verscheidene trainingen bestaan om beter om te gaan met stress en vermoeidheid in het dagelijkse leven? Een stressmanagement opleiding starten bij Carrierepoort geeft je deze mogelijkheid, zodat je de meest doeltreffende strategieën voor energie- en stressbeheer kunt aanleren. Bekijk nu alle opleidingen op de website van Carrièrepoort om zelfs gratis trainingen en cursussen te kunnen volgen als je gebruik maakt van de STAP-regeling!

12-10-2022

blog opleiding starten

5 Redenen om een masteropleiding te volgen:


Afstuderen met een masteropleiding is een geweldige methode om niet alleen je kennis te verbeteren, maar ook je CV aanzienlijk te versterken. Door een masteropleiding te doen in een specifiek thema dat jou interesseert, kun je je specialiseren op de arbeidsmarkt en jouw kwaliteiten aantoonbaar maken. Ontdek hier de 5 belangrijkste redenen en voordelen om een masterdiploma te behalen.

masteropleiding


1. De mogelijkheid om je te specialiseren


Als jij meer controle wilt hebben over je loopbaan, dan is het volgen van een masteropleiding een slimme keuze om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt en verdieping te brengen in jouw interesses. Door je te specialiseren in een specifiek vakgebied opent een wereld van mogelijkheden voor je carrière. Het zal ook jouw zoektocht naar werk stimuleren en je in staat stellen jouw loopbaan te beginnen in een goed bedrijf met een goed salarispakket. Bovendien wordt een Post HBO opleiding starten bij TC Academy en de meeste andere masteropleidingen internationaal erkend en kun je dus ook jouw internationale arbeidsmogelijkheden aanzienlijk vergroten.

2. Nieuwe ervaring opdoen


Een goede masteropleiding geeft je de mogelijkheid om op een meer geavanceerde en dynamische manier te leren en kan jouw kennis aanzienlijk verbeteren en misschien zelfs geheime vaardigheden in je laten ontdekken!

3. Verbreed jouw netwerk van contacten


Door het volgen van een masteropleiding kun je een breed netwerk van contacten opbouwen. Je zult immers al snel in aanraking komen met medestudenten die meer kennis en inzicht willen verwerven in dezelfde interesses als jij! Dit is een geweldige kans om compatibele mensen te ontmoeten en je sociale groep te verbreden. Je zult niet alleen een grote verscheidenheid aan mensen ontmoeten, van wie sommigen levenslange vrienden zullen worden, maar mogelijk ook collega’s in je toekomstige werkprojecten.

4. Bekijk de wereld vanuit een ander perspectief


Als je begint met een masteropleiding, is de kans groot dat je kennis maakt met een totaal nieuwe leeromgeving en kennismaakt met nieuwe thema’s. Bovendien zul je mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden ontmoeten, die kunnen helpen jouw sociale vaardigheden te verbeteren en andere nodige vaardigheden te ontwikkelen om de wereld vanuit een breder perspectief te gaan zien.

5. De ideale manier om meer te weten te komen over jouw vak interesses


Tenslotte kan een goede masteropleiding de perfecte wijze zijn om meer te weten te komen over jouw interesses en vakthema’s. Na het afronden van een bachelor vinden veel mensen het nog altijd moeilijk om invulling te geven aan hun loopbaan. Door verder te studeren vergroot je jouw ervaring- en kenniscapaciteiten en is er een hoge kans dat je beter leert begrijpen welke werkrichting écht bij jou past!

19-07-2022

blog opleiding starten

3 Redenen om Lean Six Sigma te studeren:


Als je op zoek bent naar een nieuwe carrièrestap in je professionele leven en je afvraagt waar je eigenlijk moet beginnen om een positieve en procesmatige leider te worden, dan is dit artikel iets voor jou. We laten je hier namelijk kennismaken met Lean Six Sigma, een methodologie voor procesverbetering die er specifiek op gericht is om problemen op te lossen, verspilling en inefficiëntie tegen te gaan, de arbeidsomstandigheden te bevorderen en beter te voldoen aan de behoeften van de klant. We nemen hier de beste redenen om je te laten certificeren in Lean Six Sigma om je carrière vooruit te helpen.

uitleg Lean Six Sigma


1. Verbeter jouw denken


Een Lean Six Sigma opleiding zal je ongetwijfeld een beter inzicht geven in dingen, mensen, situaties en processen. Dit betekent dat als je leert hoe je precies Lean Six Sigma-methoden kunt toepassen, je ook jouw denkvermogen zult bevorderen.

Door de Lean-methode regelmatig toe te passen, raak je eraan gewend om elk probleem of vraagstuk in de organisatie waar je werkt te vertalen naar een werkzaam formaat. Dit stelt je niet alleen in staat de organisatie vanuit een ander gezichtspunt te bekijken, maar het zorgt er ook voor dat je vele ongeziene mogelijkheden tot verbetering aan het licht kan brengen. Sommige van deze kansen zouden zelfs dingen kunnen zijn die je in vorige situaties als vanzelfsprekend beschouwden.

2. Maak jezelf aantrekkelijk en onderscheidend


Als je je wegwijs maakt met de Lean-methodologie en een Six Sigma-kwalificatie hebt, dan maakt jou dit aantrekkelijker voor de werkgever en geeft het aan dat je over duidelijke vaardigheden beschikt die de focus leggen op bedrijfsgroei en een positieve werkomgeving. Middels jouw kennis van Lean Six Sigma en het vermogen om deze tools en technieken in de praktijk toe te passen zul je jezelf onderscheiden van de concurrentie, ongeacht het vakgebied. De voortdurende toepassing van Lean Six Sigma-methoden, -hulpmiddelen en -technieken zijn namelijk toepasbaar in verschillende sectoren en bedrijfsfasen.

3. Lean Six Sigma is een gerichte aanpak die overal kan worden toegepast


Zoals we zojuist al lieten doorschemeren, kunnen Lean Six Sigma-instrumenten en -technieken worden toegepast in vrijwel elke bedrijfstak. Of het nu gaat om productie, elektronica, gezondheidszorg of lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie, human resources banking en financiële dienstverlening, de Lean Six Sigma methode voor procesverbetering is universeel inzetbaar.

Dit komt omdat een Lean Six Sigma training erop gericht is om op de systematische manier problemen te definiëren en hun diepere oorzaken te identificeren. Met behulp van tools en technieken die in een verscheidenheid van industrieën kunnen worden gebruikt zul je met oplossingen komen die niet alleen het probleem uit het systeem halen, maar ook voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Op die manier ben je de concurrentie ongetwijfeld een stap voor!

17-03-2022

blog opleiding starten

Tips om feedback te geven als coach of manager:


Feedback geven aan collega’s, leerlingen of werknemers kan soms moeilijk zijn. Het is niet altijd prettig om kritisch te zijn over je teamleden, maar het hoort bij het managen van mensen. Feedback is een waardevolle vorm om verbetering op gang te brengen. Daarom weten de beste creatieve leiders hoe ze zowel lof als opbouwende kritiek moeten geven. De sleutel tot succes ligt in het ervoor zorgen dat jouw opmerkingen constructief en doelgericht zijn om verbeteringen toe te passen. We weten natuurlijk dat dit een moeilijke taak kan zijn wanneer de emoties hoog oplopen en je al het gevoel hebt dat je haar in brand staat! Daarom zijn hier enkele handige tips om op een gezonde manier feedback te geven en werknemers te motiveren om beter te worden.

coach of manager


1. Maak gebruik van een professionele toon


Het is je vast wel eens voorgekomen dat je een sterke emotionele reactie hebt op de fout van een ander. Hoewel het begrijpelijk is dat er boosheid ontstaat als de nalatigheid of het slechte oordeel van een teamlid de relatie met een klant heeft geschaad, lost je het probleem echter niet op door jouw kalmte te verliezen. Het is daarom van essentieel belang om je emoties te checken en te wachten tot je gekalmeerd bent voor je jouw feedback luidt. Je kunt immers niet verwachten dat andere mensen openstaan voor kritiek als je ze meteen in de verdediging schiet door ze de schuld te geven. Denk er ook aan om privé te feedback te gaan, in plaats van in het openbaar te tieren.

2. Focus op feiten, niet op gevoelens


Los het probleem op in plaats van te wanen in jouw frustraties. Bij probleemoplossend gedrag draait alles om constructief zijn. Bijvoorbeeld, als een copywriter onlangs een paar deadlines heeft gemist, in plaats van te ratelen, "Ik ben het zat dat je mijn deadlines breekt!" Wat dacht je van een opsomming van hoe het gedrag van deze persoon een negatieve invloed heeft op het team? Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Als je dat deel van je project uitstelt, heeft dat gevolgen voor iedereen, want hierdoor zijn we allemaal te laat om onze verplichtingen tegenover onze klanten na te komen." Ga vervolgens over op enkele specifieke suggesties om de persoon te helpen het probleem op te lossen.

3. Zorg voor tweerichtingsverkeer


Bij het ventileren van feedback is het net zo belangrijk dat je open staat voor jouw teamleden en hen de kans geeft om hun kant van het verhaal toe te lichten. Het komt namelijk vaak voor dat werknemers hun tekortkomingen toegeven en om hulp vragen, of legitieme verzachtende omstandigheden uitleggen waarvan je misschien niet op de hoogte was. Je kunt hierdoor zelfs vaststellen dat een probleem een symptoom is van een groter onderliggend probleem dat ook andere teamleden treft.

Wil je jouw kennis en ervaring bijschaven middels een opleiding die een brede basis legt voor jouw persoonlijke en professionele groei? Kijk dan eens bij de Post HBO opleidingen van Inzicht voor meer bewustwording op cognitief en emotioneel niveau.

17-09-2021

blog opleiding starten

3 manieren waarop het onderwijs van de toekomst kan veranderen:


Educatie zit in de lift! Met een constant veranderende wereld maakt educatie van alle niveaus en maten ook een verschuiving mee. Mede door de digitalisering van onze omgeving zullen vele banen verdwijnen, maar komen er ook een heleboel bij. Tevens veranderen de normen en waarden van onze samenleving en is het van belang dat de algehele educatie hierop afgestemd wordt. In dit artikel kijken we naar enkele trends en ontwikkelingen die ons educatiesysteem op een drastische manier een nieuwe invulling kunnen geven.

leraar klas


Een ondernemende cultuur in het onderwijs:


In toenemende mate beschikken we over fysieke en digitale tools die meer ruimte geven aan speelsheid en creativiteit. Een nieuwe leerweg kan zich beter focussen op het ontplooien van de vrijheden van de student, in plaats van de huidige vorm van educatie waarbij we veel meer bezig zijn met het onderwijzen van ‘regeltjes’. Educatievormen die zich richten op het ontplooien van de specifieke interesses en talenten van de student, kunnen veel meer invulling geven aan de individuele capaciteiten en passies. Dit houdt in dat een student minder klassikaal te werk gaat, zoals in traditionele vormen van educatie, en zelf op onderzoek uitgaat om interesses te ontplooien. Dit zorgt ervoor dat een student meer eigen verantwoordelijkheden krijgt en er meer ondernemingsdrang wordt ontwikkeld om aan de slag te gaan met iets dat diegene écht wilt.

Als je op zoek bent naar lesmateriaal die invulling geeft aan de nieuwe leerweg en een centrale plaats biedt aan 21e-eeuwse vaardigheden, bezoek dan Dubbelklik.nu voor meer informatie.

Gepersonaliseerd en zelfgestuurd leren kunnen de kern van educatie worden:


Tegenwoordig kunnen studenten gebruik maken van toegankelijke digitale leermiddelen om te ondernemen en te leren wat ze willen. Op deze manier kan de student zelf aan de gang gaan met gepersonaliseerde educatie die wordt gemonitord door specialisten in specifieke vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan e-learning methodes die studenten de mogelijkheden geven om uiteenlopende studies te volgen die vrijwel overal uit te voeren zijn. Door middel van nieuwe leermiddelen kunnen we overal en wanneer we willen op zoek gaan naar nieuwe kennis rondom onze interesses, wat voor een enorme omwenteling kan zorgen in hoe we normaal gesproken denken over het curriculum.

Leren zodat we begrijpen wat er moet gebeuren:


De meest ideale ontwikkeling binnen de nieuwe leerweg is om te beginnen met holistisch leren: we moeten kennis maken met het implementeren van waardevolle systematische veranderingen die gebaseerd zijn op een realistische vorm van altruïsme, in plaats van naar school te gaan omdat we een baan moeten hebben!

17-09-2021

blog opleiding starten

De beste online tools voor jouw organisatie:


Omdat de wereld steeds verder aan het digitaliseren is, is het belangrijk om hierin mee te gaan en up-to-date te blijven met de beste programma’s voor de online omgeving voor jouw bedrijf. Maar juist omdat de wereld zo aan het digitaliseren is, is het lastig om soms te zien waar je moet beginnen. Er zijn inmiddels zoveel soorten platformen dat je soms de weg kwijt kan raken, je wilt natuurlijk de beste online hulpmiddelen voor jouw organisatie. Daarom hebben wij een overzicht voor je gecreëerd.

laptop macbook


Alles op een rij:


Er zijn natuurlijk erg veel verschillende programma’s en online hulpmiddelen die goed helpen en nuttig zijn voor jouw organisatie. Sommige programma’s kennen we allemaal wel. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Word, PowerPoint en Excel. Bijna iedereen maakt hier wel eens gebruik van en ook weten de meeste mensen hoe je deze tools kan gebruiken. Deze tools kan je dan ook zien als de basis voor elke organisatie.

Hoe blijf je up-to-date:


Per branche is het natuurlijk verschillend waar het bedrijf behoefte aan heft. Werk je met veel klanten en heb je een groot klanten bestand? Dan is het ongeacht de branche waarin je werkt handig om een CRM-systeem te hebben. Deze systemen kan je vaak bij andere bedrijven afnemen en je krijgt dan ook een cursus hoe je het systeem moet gebruiken. Werk je binnen jouw bedrijf veel met data? Bijvoorbeeld het voorbereiden van data, het analyseren van data en het verkrijgen van inzichten vanuit data. Dan is Microsoft Power BI een handige tool voor jouw bedrijf. Ook hiervoor kan je een cursus volgen en dan kan je er gelijk mee aan de slag. Als je binnen jouw bedrijf veel met statistieken werkt dan is bijvoorbeeld SPSS weer een handige tool. Kijk dus goed wat jouw bedrijf nodig heeft en kijk dan welke tool handig is voor jou.

Wat past het beste bij jou?


Er komen natuurlijk steeds meer online tools bij en hierdoor kan het lastig zijn om up-to-date te blijven. Wat je hieraan kan doen is vooral het volgen van het nieuws dat past bij jouw branche. Vraag ook een aangesloten IT-bedrijf om hun hulp en advies als het aankomt op het gebruik van online tools. Zo zorg je ervoor dat je weet wat er speelt en wat momenteel de beste toosl zijn voor jouw organisatie en zo kan je dan het meest efficiënt werken.

20-08-2021

blog opleiding starten

Zelf e-learnings maken!


Stel je eens voor: je begint aan je droombaan. Je bent uiteraard verheugd met de baan. Maar je weet bijvoorbeeld niet hoe het digitale systeem werkt bij deze organisatie. Een kleine competentiekloof dus! Maar niet getreurd, deze vaardigheden en competenties vallen goed te leren! En hoe je dat precies doet?

e-learnings


Learning on the job:


Daar zit je dan in het klaslokaal, je kan je aandacht er niet bij houden. Leuk leren, not! Kan je dan niet beter thuis digitale lessen volgen? Dan kan je ten minste even een koffiepauze houden, de theedoeken snel opvouwen in de tussentijd, de hond even uitlaten voor extra zuurstof. Leren wanneer het je uitkomt. En zie hier de perfecte uitkomst: e-learnings! Het is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij: thuis werken en zelfs thuis studeren. Dit zorgt voor veel flexibiliteit en dat is goed! Want door flexibel thuis te leren, kan je op je eigen gemak de tijd nemen. Je kan zelfs op je smartphone een e-learning doen! Op deze wijze leren bespaart tijd en tevens een boel met geld. En, wat als we nu een stapje verder gaan? Wat als je als organisatie zelf een e-learning gaat maken?

Hoe maak je een e-learning?


E-learning maken, een kind kan de was doen! Wat zijn de ingrediënten voor deze actie? Allereerst, je moet kennis genoten hebben van wat professionals precies moeten leren. Ook een software pakket, en een profiel van hoe de professional leert. Een gesprek met de organisatie die de e-learnings maken, zijn onontbeerlijk. Zo krijg je exact wat je besteld. Maar leren hoe je zelf een succesvolle een e-learning kan maken. Bij een e-learning is het mooi dat je meer gemotiveerd wordt om te leren, het startniveau van de professional worden door e-learnings ook verhoogd. Tevens kan je hem zoveel leren als dat jezelf wilt.

Het fijne aan e-learnings is dat deze helemaal afgestemd kunnen zijn op de behoeften van de professional. De ander heeft meer kennis nodig over het ene onderwerp, de andere het andere. Een ander voordeel is bij de e-learning: dat je het geld maar één keer uitgeeft. De training kan je meerdere malen geven aan een grote groep mensen. Je hoeft geen klaslokaal te huren of een docent in te schakelen. Mocht je graag willen leren hoe je een goede e-learning zelf kan maken, is een uitgebreide kennismaking met een organisatie, een goed idee!

21-01-2021

blog opleiding starten

Op zoek naar toekomstig theatertalent:


Ben jij tussen de 16 en 24 jaar oud en heb je altijd al gedroomd van een carrière als acteur? Durf jij je helemaal uit te leven op het podium en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen om uiteindelijk op de toneelschool te komen? Dan is de vooropleiding theater misschien wel op jouw lijf geschreven! In Nederland zijn we altijd op zoek naar nieuwe acteurs en actrices voor allerlei toneelstukken, musicals enzovoort. Durf jij deze uitdaging aan?

theater


Wat leer je allemaal ?


Tijdens de vooropleiding theater krijg je de kans om heel veel facetten van het toneel te leren kennen. Zo krijg je lessen in monologen, dialogen, speltechnieken, overdracht en verbeelding, focus en nog veel meer interessante onderwerpen. Alles om jou klaar te stomen voor een perfecte auditie op één van de toneelscholen van Nederland en vervolgens te worden aangenomen op de HBO opleiding toneelschool.

Hoe kan je jezelf aanmelden?


Wanneer jij een carrière op het toneel wel ziet zitten en de uitdaging aandurft om auditie les mee te doen voor de vooropleiding, dan heb je de eerste stap al gezet. Na deelname aan de auditie les krijg je te horen of je wel of geen toegang krijgt tot het toneelschool traject. Heb je liever iets meer voorbereiding? Dan kun je jezelf inschrijven voor de voorselectielessen. Samen met een groep krijg je één keer per week les en na vier weken hoor jij of je geschikt bent om de vooropleiding theater te volgen.

Intensieve opleiding:


Wie verder wil als acteur of actrice moet beschikken over een flinke dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. De lessen zijn intensief en zijn er vooral op gericht om jou te laten ervaren hoe het is om daadwerkelijk goed te spelen. Dat leer je alleen door heel veel te oefenen in de praktijk. Op deze manier leer je door ervaring en dat is belangrijk. Belangrijker nog dan dat je alle technieken wel kent maar niet uitvoert zoals het hoort. Een dosis incassatievermogen mag niet ontbreken want we zullen je aanspreken op je spelersmentaliteit. Soms is het ook nodig om buiten je comfort zone te treden en je echte mentaliteit bloot te geven. Dat kan confronterend zijn. Door de strenge selectie weten we zeker dat we mensen afleveren die 100% gaan voor een HBO toneelopleiding.

Waar in Nederland kun je terecht op een HBO toneelopleiding?


In Nederland zijn 4 locaties waar je een HBO toneelopleiding kunt volgen. Dat zijn ATKA Amsterdam, HKU Utrecht, ARTEZ Arnhem en tot slot de toneelacademie in Maastricht. Om op één van deze HBO opleidingen een plek te bemachtigen zul je alles uit jezelf moeten halen. Er wordt jaarlijks door veel mensen auditie gedaan en slechts een klein percentage wordt daadwerkelijk aangenomen op de HBO opleiding.

Vooropleiding theater vormt prima basis:


Wanneer je de vooropleiding theater mag volgen en die positief kunt afronden, dan kun je ervan op aan dat je een goede kans maakt om te worden aangenomen op één van de HBO opleidingen toneelschool.

22-10-2020

blog opleiding starten

Adequaat optreden bij brand en ongevallen:


Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt vaker dan je denkt. Bent u in staat om hulp te bieden wanneer een collega zich verwond, iemand flauwvalt of wanneer er brand uitbreekt op het bedrijf waar u werkt? Met een cursus BHV op zak kunt u in veel situaties de helpende hand bieden en wellicht zelfs levensreddend optreden. De kennis die u opdoet tijdens de cursus kan ook in de privésituatie van groot belang zijn.

reanimatie


Het verschil tussen E.H.B.O en BHV:


BHV is de afkorting van bedrijfshulpverlener. Op elk bedrijf dienen één of meerdere personeelsleden deze cursus te volgen. De Arbowet verplicht de aanwezigheid van voldoende BHV’ers in een bedrijf. Het verplichte aantal hangt af van het aantal werknemers en hoe groot het risico binnen de organisatie is. Het grote verschil met E.H.B.O is dat u in de cursus BHV ook leert hoe u een beginnende brand moet blussen, hoe u mensen moet evacueren bij een brand en leren hoe u communiceert naar externe hulpdiensten bij incidenten. Daarnaast bevat BHV ook de basis van E.H.B.O zoals het gebruik van verbandmiddelen, stabiele zijligging en hoe u moet handelen bij botbreuken, brandwonden of elektriciteitsongevallen. Reanimatie en het gebruik van een AED komen ook aan bod bij een BHV cursus. Hiervoor is een extra certificaat nodig. Een BHV cursus dient jaarlijks herhaald te worden om geldig te blijven.

Duur van een cursus BHV:


BHV cursussen kunnen in veel gevallen op één of twee dagen worden behaald. Vaak ontvangt u voor aanvang van de cursus al een cursusboek dat u zelf kunt doornemen. Tegenwoordig is het mogelijk om het theoriegedeelte BHV online te volgen. Zo leert u onder andere alvast omgaan met een AED. Wanneer u hier nog nooit mee heeft gewerkt kan dat best eng zijn. Door de onlinetraining leert u alvast de theorie over reanimatie. Het praktijkgedeelte wordt later afgelegd zodat u ook daadwerkelijk eens een AED in handen heeft gehad. Omgaan met een AED zou eigenlijk iedereen moeten kunnen en is dus behalve op het werk ook zeer aan te raden in de privésituatie. De cursus kan worden gevolgd via een opleidingscentrum in Nederland maar ook op het eigen bedrijf. Na één of twee dagen afwisselend les in theorie en praktijk worden twee examens afgelegd. Het ene examen bevat de hulpverlening en brandbestrijding.

Wanneer u uw BHV diploma heeft behaald is het nuttig om zelf eens op het bedrijf rond te kijken hoe de situatie daar is. Wat en waar zijn de risico’s, en waar bevinden zich de juiste hulpmiddelen? Zo bent u optimaal voorbereid wanneer zich een noodsituatie voordoet en uw optreden van levensbelang kan zijn.

20-10-2020

blog opleiding starten

Zaken waar je aan moet denken als startende ondernemer:


Als startende ondernemer komt er een hoop op je af. Je leert dagelijks weer nieuwe dingen bij en leest je steeds weer in over de nieuwe updates binnen je branche. Naast de basis zaken zoals je inschrijven bij de KvK, je merknaam registreren en meer zijn er ook werkzaamheden die je moet uitvoeren om je werkomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je werknemers. De perfecte werkomgeving bestaat niet, maar we kunnen er wel zo veel mogelijk naar streven. Dit doen we door goed in contact te blijven met onze werknemers en hen mee te nemen in het maken van keuzes. Hierbij is zelfontwikkeling per werknemer een prioriteit binnen elk bedrijf.

opleiding kindercoach

Hoe kunnen je werknemers zich zo veel mogelijk ontwikkelen?


Zelfontwikkeling wordt tegenwoordig als steeds belangrijker gezien. Wanneer iemand gaat solliciteren wilt diegene weten of er groeimogelijkheden zijn. Groeimogelijkheden bestaan op diverse manieren. Denk bijvoorbeeld aan het specialiseren binnen je vak of doorgroeien naar een hogere functie ieder paar jaar. Probeer als ondernemer altijd duidelijk over te brengen dat je zelfontwikkeling enorm belangrijk vindt en dat dit ook zeker mogelijk is.

Maak gebruik van een zelfontwikkelingsplan:


De meeste bedrijven hebben het al of zijn er hard mee bezig, maar het hebben van een zelfontwikkelingsplan is enorm handig. Je creëert een hechtere band met je werknemer, omdat je werknemer hierin alle plus- en minpunten kan noteren. Je kunt aan de hand van het zelfontwikkelingsplan werken naar betere doelen en je kunt beter terugblikken op een bepaalde periode. Er zullen ook een aantal werknemers zijn die het niet prettig vinden om ook privé zaken te delen en sommigen vinden dit juist wel fijn. Probeer hierin vrij te zijn door aan te geven dat je werknemers ook onderling zelfontwikkelingsplannen kunnen bespreken. De een voelt zich prettiger privézaken met een naaste collega te delen en de ander wilt liever advies van zijn of haar manager.

Verder is het ook mogelijk om in het plan te zien of een werknemer zich wilt richten naar een nieuwe functie of zich wilt specialiseren in zijn of haar huidige functie. Denk bijvoorbeeld aan een docent die een opleiding kindercoach wilt volgen. Het voordeel is dat je werknemer flexibeler inzetbaar is. Iemand kan zich ook verder ontwikkelen in zijn of haar vak zoals je HR-werknemer die zich wilt verdiepen in reintegratie 2e spoor. Het voordeel hieraan is weer dat je uiteindelijk meer specialisten in je bedrijf hebt waardoor je moeilijkere projecten aan kunt gaan.

10-08-2020

blog opleiding starten

Een gratis NLP Cursus is dat mogelijk?


Een gratis NLP cursus kun je gaan volgen wanneer je nu een WW uitkering hebt of wanneer je denkt binnenkort werkloos te worden. Je kunt namelijk via het UWV gratis opleidingen of cursussen volgen. Die opleidingen of cursussen moeten wel tot doel hebben dat je hierdoor eerder aan het werk komt of breder kunt solliciteren. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methode waarbij je ontdekt hoe jij de wereld om je heen waarneemt én daarop reageert. Zo krijg je inzicht in jouw drijfveren en motivaties. Je ontdekt hoe je reageert door middel van communicatie en gedrag op iets dat je waarneemt. Hierdoor kun je jouw manier van communicatie en gedrag aanpassen. Je leert beter reageren en communiceren en creëert hiermee meer kansen zowel voor je werk als in je privé leven.

studie-volgen

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


De NLP Academie in Den Haag heeft een duidelijke visie. NLP is makkelijk, NLP is leuk en NLP is down to earth. Het is door middel van een cursus NLP dan ook de bedoeling dat je iets leert waar je zowel in je zakelijke leven als in je privé leven iets aan hebt. Bij de NLP Academie hebben inmiddels al meer dan 5000 cursisten ‘geleerd’ om effectiever te communiceren én makkelijker ‘door het leven te stappen’. Maar wat is NLP nou precies en hoe gaat het in zijn werk? NLP is een manier om te zorgen voor een krachtige persoonlijke ontwikkeling én een effectieve communicatie. Het programma is ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in jouw drijfveer en jouw motivatie van handelen tijdens een gebeurtenis. Elke gebeurtenis heeft effect op ons handelen, denken, doen en gedrag.

Wat gebeurt er tijdens een cursus NLP:


Laat het voorop staan; er gebeurt niets zweverigs! Tijdens een cursus NLP ga je aan de slag met je gedachten, gevoelens en zintuigen. Dit doe je om jezelf bewust te worden van de invloeden die dit bij jou teweeg brengen. Het gaat hierbij niet om wat jij je herinnert maar het gaat erom wat het geheugen hiermee doet, ofwel de werking van je geheugen. Wat is het effect op jouw (dagelijks) handelen van die herinnering, die gebeurtenis of die opmerking? Wanneer je dit inziet leer je hier ook anders mee omgaan, ga je anders luisteren en bovenal anders communiceren. Je zult dan ook direct een positief resultaat merken.

Wat leer je met NLP?


Het is niet zozeer het leren dat bij NLP voorop staat. Eigenlijk zou de vraag moeten zijn; wat bereik je met NLP! In elk geval leer je door NLP ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken, waardoor je ook een andere kijk krijgt op die ervaringen en gebeurtenissen. Je leert hiermee dingen te veranderen en orde op zaken te stellen. Je leert doelgericht met anderen omgaan en werken. Je leert hoe je een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid kunt opbouwen. Je leert taalpatronen te gebruiken die zorgen dat je de informatie nauwkeuriger ontvangt. Door non-verbaal gedrag te leren observeren krijg je inzicht in het denken en doen van een ander. Je leert het omgaan én oplossen van conflicten, niet alleen die van jezelf maar ook tussen jou en een ander of tussen anderen. Door dit alles bereik je meer balans in je leven.

19-09-2017

blog opleiding starten

Geef uw carrière een boost met loopbaanontwikkeling:


Soms bent u al vele jaren in een bepaalde functie werkzaam. U werkt met plezier, maar soms vraagt u zich af of u dit werk de komende tientallen jaren nog wilt en kunt blijven doen. Dan is nadenken over loopbaanontwikkeling geen slechte keuze. Wanneer u de mogelijkheid heeft om eventueel nog een stapje hogerop te komen of misschien iets heel anders te gaan doen, dan is nu het moment om een loopbaancoach in te schakelen om u daarbij te adviseren.

Uw baan verloren? Kies voor loopbaanontwikkeling:


Wanneer u uw baan verliest is dat natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis. U heeft misschien een gezin, een huis met een hypotheek, een auto voor de deur. Het zou zeer ingrijpend zijn wanneer u dit allemaal zou moeten opgeven omdat u van een uitkering moet gaan leven. Maar misschien is dat niet nodig. Er zijn vaak nog veel meer mogelijkheden namelijk deze zijn misschien op het eerste gezicht niet zo duidelijk maar als u de hulp inschakelt van een adviseur dan kan dit een stuk sneller gaan om te ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn voor uw loopbaan.

Een nieuwe wending in uw loopbaan:


Wanneer u zich goed laat adviseren over de mogelijkheden voor omscholing om zo uw loopbaanontwikkeling opnieuw vorm te geven dan kan dit vaak leiden tot verrassende keuzes. Ook wanneer u vanwege lichamelijke beperkingen uw huidige werk niet meer kunt doen kan een gesprek over een loopbaanaanpassing wellicht tot andere inzichten leiden over uw toekomst.

De beroepskeuzetest kan uitkomst bieden:


Bent u op zoek naar een baan of een nieuwe baan? Dan kan een beroepskeuzetest soms uitkomst bieden. Wie weet biedt dit uitkomsten waar u zelf nog iet aan had gedacht. En voor u het weet heeft uw carrière een verrassende wending genomen. U vindt adressen voor een loopbaanadviseur gemakkelijk via het internet. Er is er altijd eentje bij u in de buurt.

Bron: opleiding-starten18-05-2020

blog opleiding starten

Te veel vrije tijd door corona: hoe vul ik mijn dagen?


We zitten met zijn allen noodgedwongen thuis door het coronavirus. Veel mensen hebben meer vrije tijd dan ooit en weten niet hoe ze dit goed kunnen benutten. Normale dingen zoals een terrasje pakken of uiteten gaan kan niet. We delen hieronder een aantal tips hoe je je dagen toch kunt vullen en een leuke tijd kunt hebben.

studie-volgen

Hulp bieden:


Ouderen zijn enorm getroffen door het coronavirus. Ze kunnen bijna niet naar buiten en voelen zich erg eenzaam omdat niemand langs mag komen. Je kunt per regio opzoeken wat je kunt doen om ouderen in deze tijd te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoongesprek iedere dag met iemand die niet langs kan gaan bij familie en ook niet naar buiten kan. Ook kun je aanbieden boodschappen te doen en dit te brengen.

Verbouwing:


Gelukkig hebben we bijna iedere dag lekker weer waardoor er veel geklust kan worden in huis. Heb je een tuin die je wilt verbouwen of een balkon die je wilt opknappen? Online kun je vrijwel alles bestellen wat je nodig hebt om te klussen. Je kunt nieuw verf kopen voor op de muren, nieuwe accessoires zoals lampen of schilderijen of bijvoorbeeld een nieuwe barbecue.

Leer iets nieuws:


Iets nieuws leren kan ook vanuit huis. Terwijl je op de bank zit kun je gebruik maken van uitvoerbaar lesmateriaal via het internet. Ook kun je zoeken naar een cursus om je huidige functie leuker te maken of om iets nieuws te vinden. Kijk eens bij TC Academy voor verschillende cursussen en opleidingen die je kunt combineren met het werk wat je momenteel doet. Je kunt er ook voor kiezen iets heel anders te leren en misschien kom je zo wel iets tegen wat nog beter bij je past.

Creatief aan de slag:


Je kunt thuis verschillende dingen uitproberen en creatief aan de slag gaan. Denk aan het bakken en proberen van nieuwe lekkernijen of het zelf maken van sieraden zoals armbanden en kettingen. Zoek online naar verschillende recepten. Bananencake is een trend die we tijdens deze quarantaine veel voorbij zien komen en ook zelfgemaakte sieraden zijn weer helemaal in! Heb je al lange tijd je kast willen opruimen? Je kunt met alle kleding die je niet meer gaat dragen kijken of je er iets nieuws van kan maken of je kunt het weggeven aan een goed doel.

19-09-2017

blog opleiding starten

Geef uw carrière een boost met loopbaanontwikkeling:


Soms bent u al vele jaren in een bepaalde functie werkzaam. U werkt met plezier, maar soms vraagt u zich af of u dit werk de komende tientallen jaren nog wilt en kunt blijven doen. Dan is nadenken over loopbaanontwikkeling geen slechte keuze. Wanneer u de mogelijkheid heeft om eventueel nog een stapje hogerop te komen of misschien iets heel anders te gaan doen, dan is nu het moment om een loopbaancoach in te schakelen om u daarbij te adviseren.

Uw baan verloren? Kies voor loopbaanontwikkeling:


Wanneer u uw baan verliest is dat natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis. U heeft misschien een gezin, een huis met een hypotheek, een auto voor de deur. Het zou zeer ingrijpend zijn wanneer u dit allemaal zou moeten opgeven omdat u van een uitkering moet gaan leven. Maar misschien is dat niet nodig. Er zijn vaak nog veel meer mogelijkheden namelijk deze zijn misschien op het eerste gezicht niet zo duidelijk maar als u de hulp inschakelt van een adviseur dan kan dit een stuk sneller gaan om te ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn voor uw loopbaan.

Een nieuwe wending in uw loopbaan:


Wanneer u zich goed laat adviseren over de mogelijkheden voor omscholing om zo uw loopbaanontwikkeling opnieuw vorm te geven dan kan dit vaak leiden tot verrassende keuzes. Ook wanneer u vanwege lichamelijke beperkingen uw huidige werk niet meer kunt doen kan een gesprek over een loopbaanaanpassing wellicht tot andere inzichten leiden over uw toekomst.

De beroepskeuzetest kan uitkomst bieden:


Bent u op zoek naar een baan of een nieuwe baan? Dan kan een beroepskeuzetest soms uitkomst bieden. Wie weet biedt dit uitkomsten waar u zelf nog iet aan had gedacht. En voor u het weet heeft uw carrière een verrassende wending genomen. U vindt adressen voor een loopbaanadviseur gemakkelijk via het internet. Er is er altijd eentje bij u in de buurt.

Bron: opleiding-starten16-08-2017

blog opleiding starten

Hulp bij uw loopbaanontwikkeling van een extern bureau:


In de hedendaagse maatschappij speelt uw carrière een steeds belangrijkere rol. Bedrijven zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben in hun vak. Het liefst gecombineerd met een hoge vooropleiding, wat aantoont dat u kennis heeft over vakspecifieke gebieden! Het is echter niet altijd even makkelijk om carrière te maken. Zeker niet in een tijd waarin het aantal banen beperkt is in bepaalde branches. Om uw carrière zo goed mogelijk in te delen kunt u de hulp van een extern bureau inschakelen. Het bureau kan u helpen bij uw loopbaanontwikkeling, om zoveel mogelijk uit uw carrière te kunnen halen.

Wat houdt hulp bij mijn loopbaanontwikkeling in?


Hulp bij uw loopbaanontwikkeling is onder meer interessant voor mensen die lastig aan een baan kunnen komen. Ook voor mensen die nadenken over een overstap naar een andere sector is hulp bij het inrichten van hun loopbaan interessant. Samen met een adviseur van een extern bureau denkt u na over geschikte beroepen. Deze beroepen moeten logischerwijs aansluiten bij uw persoonlijke interesses en vooropleiding.

Hoe gaat loopbaanontwikkeling in zijn werk?


Het eerste deel van een loopbaanadviestraject bestaat vaak uit het uitzoeken wat het beste bij u past. Op basis van gesprekken en beroepskeuzetesten zal een adviseur u meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft. Hieruit kan ook blijken dat u hele andere kwaliteiten heeft dan die u tot nu toe heeft toegepast.

Overstappen naar een andere sector is ook een mogelijkheid:


Als u uitgekeken bent op uw huidige baan en geen mogelijkheden heeft om door te groeien binnen uw organisatie, kan hulp bij uw loopbaanontwikkeling eveneens wenselijk zijn. Ook in dit geval kan een adviseur met u meedenken over de mogelijkheden die u heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een externe cursus te volgen, waarbij u uw eigen mogelijkheden verder vergroot.

Bron: opleiding-starten15-08-2017

blog opleiding starten

Ligt uw carrière in de internationale modewereld?


Droomt u er al heel lang van om een carrière in de modewereld te gaan najagen? Dan heeft u natuurlijk een goede opleiding nodig. De modewereld is mooi maar hard, dus u moet er stevig in uw schoenen staan om er succesvol in te zijn. Een erkende hbo opleiding volgen is dan ook erg belangrijk als u in de mode business werkzaam wilt zijn. We hebben het dan nadrukkelijk niet over een loopbaan als model, maar een functie op management niveau. Een opleiding in hbo fashion management zal u dan ook zeker een mooie carrière opleveren.

Een pittige studie voor een mooie baan:


Als mode echt helemaal uw ding is, dan is een hbo modemanagement opleiding de eerste stap. Het is een pittige opleiding die drie en een half jaar duurt. Zorg ervoor dat u de opleiding volgt bij een instituut dat door de overheid is geaccrediteerd en erkend om de opleiding te mogen verzorgen. Doet u dit niet dan wordt uw diploma niet erkend en dat zou natuurlijk erg zonde zijn. U gaat zich tijdens de opleiding verdiepen in alles wat met mode te maken heeft.

Alle aspecten van de modewereld komen bij langs:


Bij deze hbo opleiding leer je niet alleen de trends op modegebied, maar ook alle managementtaken die komen kijken bij het runnen van een modewinkel of een modellenbureau. Zoals je zal ontdekken is deze wereld uitgebreide dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Dit vergt immers speciale vaardigheden die u tijdens de opleiding allemaal zult aanleren.

Een succesvolle carrière in de modewereld:


De hbo opleiding voor modemanagement is een eerste stap op weg naar een hopelijk glanzende carrière in de modewereld. U zult alle facetten van het vak tot in de puntjes beheersen en na het afronden van uw opleiding kunt u direct aan de slag. Misschien eerst als bedrijfsleider, en later in uw eigen onderneming op modegebied.

Bron: opleiding-starten15-08-2017

blog opleiding starten

Uw geweldige idee vormgeven met AutoCAD:


Stelt u zich voor dat u een geweldig idee heeft maar u heeft thuis niet de benodigde apparatuur aanwezig om dit te verwezenlijken. Dan kunt u met autocad het digitaal wel verwelken, weet u niet hoe u dit kunt doen dan kunt u ook nog een cursus nemen waar alles door professionals wordt uitgelegd. Op die manier kunt u efficiënter werken en ook voor uw bedrijf betere oplossingen bedenken en uw gedachten direct vorm geven. Als u ook les wilt krijgen in AutoCAD dan kunt u deze website bezoeken.

Kan ik dan alles met dit programma?


AutoCAD is een programma dat wordt gebruikt voor onder andere architectuur, bouwkunde, civiele techniek, ruimtelijke ordening, landmeetkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Voor verschillende toepassingen zijn er verschillende versies van het programma gemaakt. Onder andere een Lite versie voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven maar zich toch willen verdiepen in het ontwerpen en meetkunde. Deze Lite versie heeft wel wat onttrekkingen die de volledige versie niet heeft, zoal is de 3D functie niet volledig. Het voordeel is dat door alle opties die u heeft u het programma volledig kan aanpassen aan uw behoeften.

Zelf alles leren over AutoCAD:


Alle lessen die gegeven worden in het toepassen van dit programma worden klassikaal gegeven. Dit bespaart u de tijd om privé iemand te zoeken die u kunt helpen met het programma. De lessen zijn op meerdere locaties in Nederland te volgen en geven verschillende info. U kunt lessen volgen voor iemand die nieuw is met het programma maar ook gevorderde lessen nemen die u verdiepen in het verwerken en gebruiken van het programma.

Interesse? Sluit je aan:


Heb je ook interesse om beter te leren omgaan met deze ontwerpsoftware, zoals genoemd is AutoCAD één van de belangrijkste programma’s maar is het niet heel gemakkelijk om te leren. Kies daarom voor een training met de hoogste kwaliteitseisen waarbij u in een kleine groep les krijgt van een deskundige op dit gebied. Zo word je een echte cad specialist.

Bron: opleiding-starten

Opleidingen