opleidingen en cursussen

3 manieren waarop het onderwijs van de toekomst kan veranderen:


Educatie zit in de lift! Met een constant veranderende wereld maakt educatie van alle niveaus en maten ook een verschuiving mee. Mede door de digitalisering van onze omgeving zullen vele banen verdwijnen, maar komen er ook een heleboel bij. Tevens veranderen de normen en waarden van onze samenleving en is het van belang dat de algehele educatie hierop afgestemd wordt. In dit artikel kijken we naar enkele trends en ontwikkelingen die ons educatiesysteem op een drastische manier een nieuwe invulling kunnen geven.

leraar klas


Een ondernemende cultuur in het onderwijs:


In toenemende mate beschikken we over fysieke en digitale tools die meer ruimte geven aan speelsheid en creativiteit. Een nieuwe leerweg kan zich beter focussen op het ontplooien van de vrijheden van de student, in plaats van de huidige vorm van educatie waarbij we veel meer bezig zijn met het onderwijzen van ‘regeltjes’. Educatievormen die zich richten op het ontplooien van de specifieke interesses en talenten van de student, kunnen veel meer invulling geven aan de individuele capaciteiten en passies. Dit houdt in dat een student minder klassikaal te werk gaat, zoals in traditionele vormen van educatie, en zelf op onderzoek uitgaat om interesses te ontplooien. Dit zorgt ervoor dat een student meer eigen verantwoordelijkheden krijgt en er meer ondernemingsdrang wordt ontwikkeld om aan de slag te gaan met iets dat diegene écht wilt.

Als je op zoek bent naar lesmateriaal die invulling geeft aan de nieuwe leerweg en een centrale plaats biedt aan 21e-eeuwse vaardigheden, bezoek dan Dubbelklik.nu voor meer informatie.

Gepersonaliseerd en zelfgestuurd leren kunnen de kern van educatie worden:


Tegenwoordig kunnen studenten gebruik maken van toegankelijke digitale leermiddelen om te ondernemen en te leren wat ze willen. Op deze manier kan de student zelf aan de gang gaan met gepersonaliseerde educatie die wordt gemonitord door specialisten in specifieke vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan e-learning methodes die studenten de mogelijkheden geven om uiteenlopende studies te volgen die vrijwel overal uit te voeren zijn. Door middel van nieuwe leermiddelen kunnen we overal en wanneer we willen op zoek gaan naar nieuwe kennis rondom onze interesses, wat voor een enorme omwenteling kan zorgen in hoe we normaal gesproken denken over het curriculum.

Leren zodat we begrijpen wat er moet gebeuren:


De meest ideale ontwikkeling binnen de nieuwe leerweg is om te beginnen met holistisch leren: we moeten kennis maken met het implementeren van waardevolle systematische veranderingen die gebaseerd zijn op een realistische vorm van altruïsme, in plaats van naar school te gaan omdat we een baan moeten hebben!