opleidingen en cursussen


Opleidingen:


Het volgen van een opleiding kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Het kan een volledige opleiding zijn of een aanvullende opleiding om zo de kennis in uw bestaande baan te verbreden. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om een opleiding te starten. Denk daarbij aan klassikale opleidingen en opleidingen via online thuisstudies. Hoe dan ook staat er een ding boven kijf, leren doe je voor je zelf, je word er namelijk zelf beter van. Bij grote bedrijven bied men ook vaak de kans om een interne opleiding te volgen. Hiermee blijven de werknemers up-to-date en groeien ze mee met vernieuwingen en veranderingen van het bedrijf. Ook worden er door bedrijven vaak mogelijkheden geboden om extern een opleiding te volgen. Dit gebeurd dan in groepsverband of op individuele basis. Het voordeel van een opleiding in groepsverband is dat je van elkaar kunt leren en ervaringen uit kunt wisselen. Wat de kosten van een opleiding betreft, is het raadzaam te informeren naar de eventuele bijdrage / vergoeding door uw bedrijf (subsidieregeling)

Individuele online opleiding:


Als er gekozen word voor een individuele opleiding word er ook vaak gebruik gemaakt van een online opleiding. De voordelen hiervan zijn dat u op ieder moment met je MBO of HBO opleiding kunt starten en zelf uw lestijd en tempo bepaald. Terwijl het behaalde diploma dezelfde waarde heeft als een diploma uit het dagonderwijs.

Hulp bij studeren:


Als brugklasser problemen om mee te komen met de lesstof en opzoek naar online bijles voor bijvoorbeeld wiskunde, Nederlands, Engels of rekenen? Slimleren bied de mogelijk om online geholpen te worden.

Beroeps opleidings keuze:


Hieronder een overzicht van de meest voorkomende beroepen.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - V - W - Z