opleidingen en cursussen

Een gratis NLP Cursus is dat mogelijk?


Een gratis NLP cursus kun je gaan volgen wanneer je nu een WW uitkering hebt of wanneer je denkt binnenkort werkloos te worden. Je kunt namelijk via het UWV gratis opleidingen of cursussen volgen. Die opleidingen of cursussen moeten wel tot doel hebben dat je hierdoor eerder aan het werk komt of breder kunt solliciteren. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methode waarbij je ontdekt hoe jij de wereld om je heen waarneemt én daarop reageert. Zo krijg je inzicht in jouw drijfveren en motivaties. Je ontdekt hoe je reageert door middel van communicatie en gedrag op iets dat je waarneemt. Hierdoor kun je jouw manier van communicatie en gedrag aanpassen. Je leert beter reageren en communiceren en creëert hiermee meer kansen zowel voor je werk als in je privé leven.

studie-volgen

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


De NLP Academie in Den Haag heeft een duidelijke visie. NLP is makkelijk, NLP is leuk en NLP is down to earth. Het is door middel van een cursus NLP dan ook de bedoeling dat je iets leert waar je zowel in je zakelijke leven als in je privé leven iets aan hebt. Bij de NLP Academie hebben inmiddels al meer dan 5000 cursisten ‘geleerd’ om effectiever te communiceren én makkelijker ‘door het leven te stappen’. Maar wat is NLP nou precies en hoe gaat het in zijn werk? NLP is een manier om te zorgen voor een krachtige persoonlijke ontwikkeling én een effectieve communicatie. Het programma is ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in jouw drijfveer en jouw motivatie van handelen tijdens een gebeurtenis. Elke gebeurtenis heeft effect op ons handelen, denken, doen en gedrag.

Wat gebeurt er tijdens een cursus NLP:


Laat het voorop staan; er gebeurt niets zweverigs! Tijdens een cursus NLP ga je aan de slag met je gedachten, gevoelens en zintuigen. Dit doe je om jezelf bewust te worden van de invloeden die dit bij jou teweeg brengen. Het gaat hierbij niet om wat jij je herinnert maar het gaat erom wat het geheugen hiermee doet, ofwel de werking van je geheugen. Wat is het effect op jouw (dagelijks) handelen van die herinnering, die gebeurtenis of die opmerking? Wanneer je dit inziet leer je hier ook anders mee omgaan, ga je anders luisteren en bovenal anders communiceren. Je zult dan ook direct een positief resultaat merken.

Wat leer je met NLP?


Het is niet zozeer het leren dat bij NLP voorop staat. Eigenlijk zou de vraag moeten zijn; wat bereik je met NLP! In elk geval leer je door NLP ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken, waardoor je ook een andere kijk krijgt op die ervaringen en gebeurtenissen. Je leert hiermee dingen te veranderen en orde op zaken te stellen. Je leert doelgericht met anderen omgaan en werken. Je leert hoe je een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid kunt opbouwen. Je leert taalpatronen te gebruiken die zorgen dat je de informatie nauwkeuriger ontvangt. Door non-verbaal gedrag te leren observeren krijg je inzicht in het denken en doen van een ander. Je leert het omgaan én oplossen van conflicten, niet alleen die van jezelf maar ook tussen jou en een ander of tussen anderen. Door dit alles bereik je meer balans in je leven.