opleidingen en cursussen

Zelf e-learnings maken!


Stel je eens voor: je begint aan je droombaan. Je bent uiteraard verheugd met de baan. Maar je weet bijvoorbeeld niet hoe het digitale systeem werkt bij deze organisatie. Een kleine competentiekloof dus! Maar niet getreurd, deze vaardigheden en competenties vallen goed te leren! En hoe je dat precies doet?

e-learnings


Learning on the job:


Daar zit je dan in het klaslokaal, je kan je aandacht er niet bij houden. Leuk leren, not! Kan je dan niet beter thuis digitale lessen volgen? Dan kan je ten minste even een koffiepauze houden, de theedoeken snel opvouwen in de tussentijd, de hond even uitlaten voor extra zuurstof. Leren wanneer het je uitkomt. En zie hier de perfecte uitkomst: e-learnings! Het is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij: thuis werken en zelfs thuis studeren. Dit zorgt voor veel flexibiliteit en dat is goed! Want door flexibel thuis te leren, kan je op je eigen gemak de tijd nemen. Je kan zelfs op je smartphone een e-learning doen! Op deze wijze leren bespaart tijd en tevens een boel met geld. En, wat als we nu een stapje verder gaan? Wat als je als organisatie zelf een e-learning gaat maken?

Hoe maak je een e-learning?


E-learning maken, een kind kan de was doen! Wat zijn de ingrediënten voor deze actie? Allereerst, je moet kennis genoten hebben van wat professionals precies moeten leren. Ook een software pakket, en een profiel van hoe de professional leert. Een gesprek met de organisatie die de e-learnings maken, zijn onontbeerlijk. Zo krijg je exact wat je besteld. Maar leren hoe je zelf een succesvolle een e-learning kan maken. Bij een e-learning is het mooi dat je meer gemotiveerd wordt om te leren, het startniveau van de professional worden door e-learnings ook verhoogd. Tevens kan je hem zoveel leren als dat jezelf wilt.

Het fijne aan e-learnings is dat deze helemaal afgestemd kunnen zijn op de behoeften van de professional. De ander heeft meer kennis nodig over het ene onderwerp, de andere het andere. Een ander voordeel is bij de e-learning: dat je het geld maar één keer uitgeeft. De training kan je meerdere malen geven aan een grote groep mensen. Je hoeft geen klaslokaal te huren of een docent in te schakelen. Mocht je graag willen leren hoe je een goede e-learning zelf kan maken, is een uitgebreide kennismaking met een organisatie, een goed idee!