opleidingen en cursussen

3 Redenen om Lean Six Sigma te studeren


Als je op zoek bent naar een nieuwe carrièrestap in je professionele leven en je afvraagt waar je eigenlijk moet beginnen om een positieve en procesmatige leider te worden, dan is dit artikel iets voor jou. We laten je hier namelijk kennismaken met Lean Six Sigma, een methodologie voor procesverbetering die er specifiek op gericht is om problemen op te lossen, verspilling en inefficiëntie tegen te gaan, de arbeidsomstandigheden te bevorderen en beter te voldoen aan de behoeften van de klant. We nemen hier de beste redenen om je te laten certificeren in Lean Six Sigma om je carrière vooruit te helpen.

uitleg Lean Six Sigma


1. Verbeter jouw denken


Een Lean Six Sigma opleiding zal je ongetwijfeld een beter inzicht geven in dingen, mensen, situaties en processen. Dit betekent dat als je leert hoe je precies Lean Six Sigma-methoden kunt toepassen, je ook jouw denkvermogen zult bevorderen.

Door de Lean-methode regelmatig toe te passen, raak je eraan gewend om elk probleem of vraagstuk in de organisatie waar je werkt te vertalen naar een werkzaam formaat. Dit stelt je niet alleen in staat de organisatie vanuit een ander gezichtspunt te bekijken, maar het zorgt er ook voor dat je vele ongeziene mogelijkheden tot verbetering aan het licht kan brengen. Sommige van deze kansen zouden zelfs dingen kunnen zijn die je in vorige situaties als vanzelfsprekend beschouwden.

2. Maak jezelf aantrekkelijk en onderscheidend


Als je je wegwijs maakt met de Lean-methodologie en een Six Sigma-kwalificatie hebt, dan maakt jou dit aantrekkelijker voor de werkgever en geeft het aan dat je over duidelijke vaardigheden beschikt die de focus leggen op bedrijfsgroei en een positieve werkomgeving. Middels jouw kennis van Lean Six Sigma en het vermogen om deze tools en technieken in de praktijk toe te passen zul je jezelf onderscheiden van de concurrentie, ongeacht het vakgebied. De voortdurende toepassing van Lean Six Sigma-methoden, -hulpmiddelen en -technieken zijn namelijk toepasbaar in verschillende sectoren en bedrijfsfasen.

3. Lean Six Sigma is een gerichte aanpak die overal kan worden toegepast


Zoals we zojuist al lieten doorschemeren, kunnen Lean Six Sigma-instrumenten en -technieken worden toegepast in vrijwel elke bedrijfstak. Of het nu gaat om productie, elektronica, gezondheidszorg of lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie, human resources banking en financiële dienstverlening, de Lean Six Sigma methode voor procesverbetering is universeel inzetbaar.

Dit komt omdat een Lean Six Sigma training erop gericht is om op de systematische manier problemen te definiëren en hun diepere oorzaken te identificeren. Met behulp van tools en technieken die in een verscheidenheid van industrieën kunnen worden gebruikt zul je met oplossingen komen die niet alleen het probleem uit het systeem halen, maar ook voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Op die manier ben je de concurrentie ongetwijfeld een stap voor!