opleidingen en cursussen

Op zoek naar toekomstig theatertalent:


Ben jij tussen de 16 en 24 jaar oud en heb je altijd al gedroomd van een carrière als acteur? Durf jij je helemaal uit te leven op het podium en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen om uiteindelijk op de toneelschool te komen? Dan is de vooropleiding theater misschien wel op jouw lijf geschreven! In Nederland zijn we altijd op zoek naar nieuwe acteurs en actrices voor allerlei toneelstukken, musicals enzovoort. Durf jij deze uitdaging aan?

theater


Wat leer je allemaal ?


Tijdens de vooropleiding theater krijg je de kans om heel veel facetten van het toneel te leren kennen. Zo krijg je lessen in monologen, dialogen, speltechnieken, overdracht en verbeelding, focus en nog veel meer interessante onderwerpen. Alles om jou klaar te stomen voor een perfecte auditie op één van de toneelscholen van Nederland en vervolgens te worden aangenomen op de HBO opleiding toneelschool.

Hoe kan je jezelf aanmelden?


Wanneer jij een carrière op het toneel wel ziet zitten en de uitdaging aandurft om auditie les mee te doen voor de vooropleiding, dan heb je de eerste stap al gezet. Na deelname aan de auditie les krijg je te horen of je wel of geen toegang krijgt tot het toneelschool traject. Heb je liever iets meer voorbereiding? Dan kun je jezelf inschrijven voor de voorselectielessen. Samen met een groep krijg je één keer per week les en na vier weken hoor jij of je geschikt bent om de vooropleiding theater te volgen.

Intensieve opleiding:


Wie verder wil als acteur of actrice moet beschikken over een flinke dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. De lessen zijn intensief en zijn er vooral op gericht om jou te laten ervaren hoe het is om daadwerkelijk goed te spelen. Dat leer je alleen door heel veel te oefenen in de praktijk. Op deze manier leer je door ervaring en dat is belangrijk. Belangrijker nog dan dat je alle technieken wel kent maar niet uitvoert zoals het hoort. Een dosis incassatievermogen mag niet ontbreken want we zullen je aanspreken op je spelersmentaliteit. Soms is het ook nodig om buiten je comfort zone te treden en je echte mentaliteit bloot te geven. Dat kan confronterend zijn. Door de strenge selectie weten we zeker dat we mensen afleveren die 100% gaan voor een HBO toneelopleiding.

Waar in Nederland kun je terecht op een HBO toneelopleiding?


In Nederland zijn 4 locaties waar je een HBO toneelopleiding kunt volgen. Dat zijn ATKA Amsterdam, HKU Utrecht, ARTEZ Arnhem en tot slot de toneelacademie in Maastricht. Om op één van deze HBO opleidingen een plek te bemachtigen zul je alles uit jezelf moeten halen. Er wordt jaarlijks door veel mensen auditie gedaan en slechts een klein percentage wordt daadwerkelijk aangenomen op de HBO opleiding.